Ekonomi

Çin’de perakende ve sanayide olumlu tablo

Çin’de tüketici harcamaları Ekim ayında beklentilerin üzerinde performans gösterdi.

Veriler, Çinli yetkililerin yeni yılda toparlanmayı desteklemek ve dünyanın ikinci büyük ekonomisine gerekli desteği sağlamak için daha fazla teşvike ağırlık verdiklerini gösterdi.

Resmi verilere göre ülkede perakende satışlar ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler artışın yüzde 7 olmasını bekliyordu. Çin’de perakende satışlar eylül ayında yüzde 5,5 arttı. Yılın ilk 10 ayı itibarıyla perakende satışlardaki yıllık artış yüzde 6,9 ​​ile beklentilere paralel gerçekleşti.

Ekim ayında sanayi üretimi de ılımlı da olsa hızlandı. Edinilen bilgiye göre ülkede sanayi üretimi ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 arttı. Beklenti artışın yüzde 4,5 olacağı yönündeydi. Eylül ayında ülkede sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 arttı.

Verilerin detaylarına bakıldığında durgunluğa işaret eden manşetlerin de yer aldığı görüldü. Sabit kıymet yatırımlarındaki büyüme yılın ilk 10 ayında varsayımların ve Eylül ayına kadar olan dönemin üzerinde yüzde 2,9’a geriledi. altında kaldı. Gayrimenkul yatırımlarında da bozulma gözlendi.

Union Bancaire Privee Kıdemli Asya Ekonomisti Carlos Casanova, “Çin ekonomisi Ekim ayında daha geniş bir yavaşlama korkusunu bertaraf etmiş görünüyor. Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir.” dedi. Gayrimenkul yatırımlarındaki sakinliğe dikkat çeken ekonomist, gayrimenkul sektöründe borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik resmi stratejilerin çözümlenmesinin birkaç yıl alacağını da sözlerine ekledi. Casanova, “Yurtiçi duyarlılık ve konut talebine ilişkin endişelerin giderilmesi için politika desteğine hâlâ ihtiyaç var” yorumunu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu